Theatermaker zoekt werkloze Alkmaarders

Algemeen
Theatermaker Brecht Hermans.
Theatermaker Brecht Hermans. (Foto: aangelverd)

ALKMAAR - Ondanks het personeelstekort en zó veel vacatures staan er nog steeds mensen werkloos langs de zijlijn. Theatermaker Brecht Hermans wil in contact komen met deze mensen voor een theaterstuk over mensen zonder werk omdat ze afgekeurd zijn, chronisch ziek, nieuwkomer zijn of een beperking hebben.

De theatervoorstelling wordt tijdens het Karavaan Festival van 18 tot 29 mei gespeeld. “Het idee voor dit project ontstond toen ik zelf ontslag nam bij een theatergezelschap,” vertelt Brecht. “Ik merkte dat dit iets deed met mijn identiteit. Ik hoorde nergens meer bij. Dat ik mij daardoor minder waard voelde, vond ik vervelend maar ook interessant. Waar komt dat taboe op werkloosheid vandaan? Een mens is toch niet meer of minder waard omdat ie al dan niet werkt?” Voor zijn project is Brecht op zoek naar Alkmaarders die mee willen spelen of hun verhaal willen delen ter inspiratie. Zij worden stapsgewijs meegenomen in het maakproces van de voorstelling.

Kennismaken

Woensdag 8 februari is er van 13:00 tot 15:00 uur een kennismakingsmiddag in Overdie Ontmoet (Arcadialaan 250). De deelnemers maken kennis met het team, de inhoud van het project en met elkaar via een paar leuke theaterspelletjes.

Deelname is gratis. Aanmelden kan via afgekeurdalkmaar@gmail.com. Meer info en vlogs op www.afgekeurdalkmaar.nl

Theatermaker Brecht Hermans.