Architectuurlezing over reset woningbouw

Algemeen
Sawa in Rotterdam.
Sawa in Rotterdam. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Architectuur Informatiecentrum Alkmaar (AIA) houdt dinsdagavond 7 februari om 20.00 uur een lezing over de noodzaak tot een reset van de woningbouw onder de titel ‘Included’ in De Vest.

Robert Winkel, oprichter van Mei architects and planners, geeft een lezing over zijn werkwijze, projecten en visie op de ‘reset van de woningbouw’. Aan de hand van zijn nieuwe boek Included pleit hij voor meer openheid en integrale omgevingskwaliteit. Hij licht toe hoe de kernwaarden van zijn bureau leiden tot ‘mensengebouwen’: dienende gebouwen waarin de behoeften van de buurt en bewoners centraal staan. Gebouwen zijn een middel en geen doel op zich. Deze visie onderstreept Robert door dieper in te gaan op een van zijn meest recente ontwikkelingen, SAWA, die hij verbindt aan de kanaaloeverontwikkelingen in Alkmaar. SAWA, dat momenteel gebouwd wordt in Rotterdam, is het eerste echte houten gebouw van Europa. Het is gebaseerd op een concept dat niet alleen baanbrekend is vanwege de technische innovatie in houtbouw, maar ook op het gebied van biodiversiteit, samenleven, gezondheid, circulariteit én inclusiviteit door betaalbaarheid.

Robert Winkel

Richtte in 2003 Mei Architects and planners op. Hij is architect, initiatiefnemer, houtontwikkelaar en algemeen voorzitter van de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit in Amsterdam. 

Meer informatie op www.aia-alkmaar.nl

Robert Winkel