Le Champion haalt € 142.000,- op voor goede doelen

Algemeen
De Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht.
De Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht. (Foto: Vincent van den Boogaard)

REGIO - Deelnemers aan fiets-, hardloop- en wandelevenementen van Sportorganisatie Le Champion hebben in 2022 ruim € 142.000 gedoneerd aan goede doelen. Vanaf maart 2022 was het weer mogelijk om fysieke sportevenementen te organiseren. Jeroen Wouda, Senior Event Manager Le Champion: “Met het organiseren van grootschalige sportevenementen bieden wij goede doelen weer een platform om fondsen te werven. Het is voor ons belangrijk om ook op deze manier onze maatschappelijke rol optimaal in te vullen. We zijn trots op dit prachtige bedrag en daarmee de bijdrage die we afgelopen jaar hebben gedaan.”

Aan alle sportevenementen die Le Champion organiseert, is een goed doel gekoppeld. Deelnemers kunnen daar bij inschrijving een vrijwillige bijdrage aan leveren. Naast deze donatiemogelijkheid bieden verschillende goede doelen ook zelf een platform aan waar deelnemers hun eigen actie kunnen starten. Dit alles bij elkaar heeft maar liefst 1,2 miljoen aan goede doelen opbrengsten opgehaald. Goede doelen die in 2022 zijn gesteund, hebben een ANBI-status (algemeen nut beogende instelling) en zijn op verschillende terreinen actief; van gezondheid, welzijn tot internationale hulp. Naast grote goede doelen worden ook lokale projecten in Noord-Holland ondersteund.

Hardlopen

Deelnemers aan de TCS Amsterdam Marathon hebben een recordbedrag van € 689.750,- bij elkaar gerend voor onderzoek naar kanker in samenwerking met KWF Kankerbestrijding en het Amsterdam UMC Cancer Center Amsterdam. Bij de Zandvoort Circuit Run is er een ontzettend mooi bedrag van € 85.427,- opgehaald voor Stichting Usher. Een opbrengst van € 25.682,- bij de Dam tot Damloop werd gedoneerd aan Right To Play. Bij drie fietsevenementen is er een recordbedrag van ruim € 5.000,- gedoneerd. Bij de Omloop van Zandvoort was dit aan Stichting ALS Nederland. Fietsers aan de Ronde van de Westfriese Omringdijk hebben geld ingezameld voor KWF Kankerbestrijding en het Longfonds was het officiële goede doel van de Saxo Bank Dam tot Dam FietsClassic. Bij de Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht werd een gigantisch recordbedrag van € 474.656,- gedoneerd aan Pink Ribbon. Deelnemers aan de Wandel4daagse Alkmaar hebben een mooi bedrag van € 15.185,- bij elkaar gewandeld voor ’t Praethuys Alkmaar. En bij de Fjoertoer Egmond mochten de KNRM Egmond en de Reddingsbrigade Egmond een cheque in ontvangst nemen van € 6.000,-.