Alkmaar City Run by night: rennen en swingen

Algemeen
De City Run by night komt er weer aan.
De City Run by night komt er weer aan. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - De inschrijving voor de Alkmaar City Run by night is geopend en dat betekent dat deelnemers weer kunnen rennen en swingen in Alkmaar. De negende editie van de run vindt traditiegetrouw weer plaats op de avond voor Hemelvaartsdag, woensdagavond 17 mei. Deelnemers kunnen kiezen voor 5 of 10 km hardlopen door de binnenstad van Alkmaar en na afloop dansen tijdens Swinging Night in de kroegen van de stad. De startbewijzen voor het hardloopevenement zijn ieder jaar gewild. Inschrijven is weer mogelijk op www.alkmaarcityrun.nl. 

Run & Swing is inmiddels uitgegroeid tot een begrip in Alkmaar en ver daarbuiten. Ruim 10.000 hardlopers maken er een hardloopfeestje van. Op het programma van de komende editie staan weer een 5 en 10 km en speciaal voor kinderen is er de Rollebol Kids Run 800 of 1600 meter. Nieuw is de Heroes Run, een 800 meter voor sporters met een beperking of chronische aandoening. Het parcours is toegankelijk voor rolstoelers en handbikers en een buddy is welkom voor iedereen die niet alleen wil meedoen. 

Swingende beats

Na de start nabij het Canadaplein is het op het parcours van de Alkmaar City Run by night één groot feest. Slingerend door de gezelligste straten van Alkmaar kom je als deelnemer op ruim dertig punten een licht- of muziekact tegen. Sportorganisatie Le Champion wordt daarbij geholpen door de bewoners langs het parcours, die het evenement ieder jaar met veel enthousiasme omarmen. Overal hangen slingers en lichtjes en op elke hoek van de straat staat er wel een speaker voor de deur. En na de finish is deze Run & Swing avond niet compleet zonder een drankje en dansje in één van de vele uitgaansgelegenheden van de stad. 

Steun het goede doel

Alle deelnemers kunnen tijdens hun inschrijving een vrijwillige bijdrage doen aan het Jeugdfonds Sport & Cultuur Alkmaar, het officiële goede doel van de Alkmaar City Run by night. Deze stichting zet zich in voor kinderen van 4 tot en met 17 jaar, waarvan ouders een minimuminkomen hebben. Het fonds maakt het voor deze kinderen mogelijk toch mee te kunnen doen met voetbal, muziekles, turnen, streetdance, judo of een andere sportieve of creatieve activiteit.