Every Brilliant Thing van Het Nationale Theater in TAQA Theater De Vest

Algemeen
Een hartverwarmende monoloog die een zegetocht maakte over de wereld.
Een hartverwarmende monoloog die een zegetocht maakte over de wereld. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Met Every Brilliant Thing creëerde Duncan Macmillan, bekend van de theaterhit People, places & things, een hartverwarmende monoloog die een zegetocht maakte over de wereld. Nu is het de beurt aan acteurs Tamar van den Dop en Bram Suijker om de Nederlandse theaters te veroveren met deze humoristische voorstelling, die met een ontwapenende echtheid een licht schijnt op depressie. Every Brilliant Thing van Het Nationale Theater is van vrijdag 17 tot en met zondag 19 februari in TAQA Theater De Vest te zien. De voorstelling op zondagmiddag 19 februari is extra geschikt voor blinden en slechtzienden.

Een kind van zeven begint te schrijven aan een lijst met alle dingen die het leven de moeite waard maken. Terwijl het kind opgroeit, groeit de lijst mee. De stem van Nina Simone. De geur van oude boeken. Dromen dat je vliegt. Als er een miljoen dingen op staan blijkt de lijst, die begon als steun voor een depressieve moeder, een reddingsboei voor het inmiddels volwassen kind. 

Every Brilliant Thing is een “hilarisch grappige” (The Guardian) voorstelling, waarbij je als publiek medeverteller wordt van een hartverwarmend en hoopvol verhaal dat met een ontwapenende echtheid een licht schijnt op depressie. Een unieke collectieve theaterervaring met een swingende soundtrack van jazz en blues. Over hoe ver we gaan voor de mensen van wie we houden, een warm pleidooi voor compassie en een liefdevolle ode aan het leven.

Blindentolk

De voorstelling op 19 februari om 16:00 is extra geschikt voor blinden en slechtzienden. Voorafgaand aan de voorstelling wordt om 15:30 speciaal voor blinden en slechtziende bezoekers een ‘meet & feel’ georganiseerd. Bij deze speciale inleiding kunnen zij alvast kennismaken met de stem van de acteurs en voelen aan decorstukken, kostuums en rekwisieten. Tijdens de voorstelling kijkt een blindentolk live mee en beschrijft wat er op het podium gebeurt. Dit is via een koptelefoon te horen.

Tickets en informatie via www.taqatheaterdevest.nl.