College positief over parkeervoorstel VVD en CU

Algemeen
Bewoners met een tweede auto moeten langer wachten op parkeervergunning.
Bewoners met een tweede auto moeten langer wachten op parkeervergunning. (Foto: Jeroen Hoek)

ALKMAAR - Het Alkmaarse college heeft geen wensen of bedenkingen op het initiatiefvoorstel van de VVD en ChristenUnie. Het gaat om een voorstel tot wijziging van de Parkeerverordening 2023 waarin bewoners die een eerste parkeervergunning aanvragen voorrang krijgen boven de aanvraag van een tweede bewonersvergunning.

Op dit moment is er geen onderscheid tussen aanvragen op de wachtlijst voor een eerste of een tweede bewonersvergunning. Hierdoor kan een nieuwe bewoner later een bewonersvergunning krijgen dan buren die hoger op de wachtlijst staan voor een bewonersvergunning voor hun tweede auto. In hun initiatiefvoorstel pleiten de VVD en ChristenUnie ervoor om een eerste vergunning voorrang te geven op de aanvraag van een tweede vergunning. Zo krijgen alle bewoners in de wijk een reële kans om de eerste auto in de wijk te parkeren.

Het college heeft geen wensen of bedenkingen bij het voorstel en daarom kan deze in de raadsvergadering van 23 maart worden behandeld. Als het voorstel wordt aangenomen, kan de wijziging gelijk worden meegenomen bij de start van het nieuwe vergunningjaar op 1 mei.