Opera2Day met gloednieuwe opera in De Vest

Algemeen
Don Quichot waant zich een ridder en ziet de mensen om zich heen als dienaars, jonkvrouwen of tovenaars.
Don Quichot waant zich een ridder en ziet de mensen om zich heen als dienaars, jonkvrouwen of tovenaars. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Vrijdag 17 februari brengen Opera2Day en New European Ensemble in TAQA Theater De Vest een moderne versie van de vernuftige edelman Don Quichot van La Mancha op de planken. In samenwerking met het New European Ensemble voeren zij het publiek langs de vele werkelijkheden van de bekende ridder uit de beroemde roman van Miguel de Cervantes. In de voorstelling klinkt muziek van het New Ensemble in samenwerking met La Fonte Musica, met middeleeuws repertoire uit talrijke landen en culturen.

In deze moderne opera is Don Quichot de welvarende eigenaar van een internationale holding, met werknemers uit alle hoeken van de wereld. Ondanks zijn rijkdom is zijn leven monotoon en betekenisloos. Op zoek naar een zinvoller bestaan dagdroomt hij over lang vervlogen tijden. Daarbij worden de grenzen tussen realiteit en fantasie vloeibaar. Hij waant zich een ridder en ziet de mensen om zich heen als dienaars, jonkvrouwen of tovenaars. Alle betrokkenen raken verwikkeld in een even wonderbaarlijk als ontroerend levensverhaal. De productie is een avontuurlijke opvolger van het uitstekend ontvangen ‘Vivaldi - Dangerous Liaisons’.

Muziek uit de Middeleeuwen

Het New European Ensemble werkt voor dit stuk samen met het Italiaanse La Fonte Musica, specialisten in middeleeuwse muziek. Samen brengen ze het universum van Don Quichot tot leven, op nieuwe muziek van componist Vanni Moretto, met een hoofdrol voor middeleeuwse muziek uit diverse culturen. Concept en libretto zijn van Stefano Simone Pintor.

Tickets

De opera is op vrijdag 17 februari om 20.15 uur in TAQA Theater De Vest te zien. Toegangskaarten kunnen worden gereserveerd via www.taqatheaterdevest.nl of via de kassa (van dinsdag t/m zaterdag tussen 17:00 - 21:00 uur) telefonisch bereikbaar via 072 - 548 99 99.