Kledingruilbeurs in De Rietschoot groot succes

Algemeen
Spontane modeshow
Spontane modeshow (Foto: Margriet van Eck Poppe)

KOEDIJK - Zondag 5 februari werd in ontmoetingscentrum De Rietschoot voor het eerst een kledingruilbeurs gehouden, georganiseerd door leden van pop- en showkoor Heartbeat en met hulp van tienerkoor Young Heartbeat. Er kwamen zo’n 50 vrouwen en tieners, wat de organisatie als zeer bemoedigend ervaarde. Alle overgebleven kleding is gedoneerd aan Stichting Kook.

De organisatie: “Vanaf 13.00 uur kwamen de bezoekers binnen met tassen vol kleding die ze zelf aan de rekken en op de tafels een plekje gaven. Daarna was het lekker rondneuzen en meenemen wat je leuk vond. En alles voor nop dankzij de subsidie die voor deze eerste keer werd toegekend. Er ontstonden spontane modeshows, er kwamen groepjes tieners die elkaar in het nieuw staken. Kortom: het was een gezellige boel in de sporthal! Bijna iedereen vroeg bij vertrek: ‘Wanneer is de volgende kledingruilbeurs?’.”

Over die vraag moet de organisatie nog even nadenken, maar de bedoeling is wel dat er een vervolg komt en dat er regelmatig kledingruilbeurzen worden georganiseerd. Die kan ook worden uitgebreid met herenkleding, sportkleding enzovoort. Er werden al diverse goede ideeën aangedragen door bezoekers, waarvoor de organisatie iedereen van harte bedankt.

Ook de allerkleinsten vermaakten zich.