Clavis Conceptwinkel in Alkmaar sluit haar deuren definitief

Algemeen
De leukste kinderboeken voor een klein bedrag.
De leukste kinderboeken voor een klein bedrag. (Foto: Clavis)

ALKMAAR - De aanloop is enorm. De korting ook. Alle boeken gaan met maar liefst 70% korting weg. “Alle boeken die worden verkocht, hoeven wij niet mee te verhuizen”, zegt Vanessa Appelman met een lach. Zij was de afgelopen anderhalf jaar hèt gezicht van de Clavis winkel in Alkmaar waar ze elke zaterdag leuke voorlees- en knutselactiviteiten verzorgde. Donderdag 23 en zaterdag 25 februari is de winkel nog open tussen 10.00 en 17.00 uur. Daarna worden de deuren definitief gesloten.

Vanessa vindt het zelf ook erg jammer dat de winkel gaat sluiten, net als veel van het (vaste) winkelpubliek dat ze de afgelopen tijd sprak. “Ik heb veel leuke, gezellige en ook waardevolle gesprekken gehad in de winkel. De sfeer was altijd fijn en kinderboeken zijn nou eenmaal een heel leuk product om mee te werken. Ik vond het het leukst om goed advies te geven over onze boektitels en -thema’s en dat blijf ik gelukkig voor Clavis doen.”

Niet meer weg te denken

De Clavis Uitgeverij is van oorsprong Vlaams en heeft nu drie winkels in België; één in Brugge en twee in Hasselt (onder meer in de Herkenrode Abdij). Ze is inmiddels sterk gegroeid in Nederland en verdwijnt gelukkig niet helemaal. Maar het Hollandse Clavis-team verhuisd wel naar een kantoor in Amsterdam. En de winkel wordt een online shop. Appelman: “Zonder winkel kan je helaas niet meer zo lekker struinen, maar wij blijven wel leveren aan onder meer boekhandels en scholen. Ons netwerk is in de afgelopen vijf jaar sterk vergroot en ik hoop dat het vertrouwen van onze klanten blijft. Clavis is niet meer weg te denken uit de Nederlandse boekenwereld.”

De leukste boeken voor kinderen van 0 tot 18 jaar zijn vanaf nu te vinden op www.clavisbooks.com.