Gemeente veegt stationsgebied weer schoon

Algemeen
De gemeente heeft deze week weer fietsen geruimd bij het station.
De gemeente heeft deze week weer fietsen geruimd bij het station. (Foto: Alkmaar)

ALKMAAR - De gemeente gaat in de week van 20 maart weer fietswrakken en foutgeparkeerde fietsen aan de voor- en achterzijde van het station opruimen. Het is niet voor het eerst dat de gemeente de opruimactie houdt; in november was er ook een grote opruimactie, toen werden er honderden fietsen afgevoerd. Lang bleef het stationsgebied niet ‘schoon’, want vrij snel daarna stond het plein alweer vol met foutgeparkeerde fietsen. De opruimactie is een samenwerking van de gemeente, NS en Rataplan. 

Om de voor- en achterzijde van het station vrij van wees-, wrak en verkeerd geparkeerde fietsen te maken, organiseert de gemeente opnieuw een handhavingsactie. De gemeente voert de wrakfietsen direct af. Wrakfietsen zijn fietsen waar bijvoorbeeld een stuur of zadel mist, of waarbij de banden plat zijn. Weesfietsen en foutgeparkeerde fietsen kregen de afgelopen maand een sticker. Hierbij geldt dat de eigenaar deze zelf binnen 14 dagen kan verwijderen of in een stalling kan plaatsen. Wie zijn fiets met sticker binnen de 14 dagen niet ophaalt, wordt deze week verwijderd.  

Ophalen

Alle weesfietsen en foutgeparkeerde fietsen worden in I lost Alkmaar gezet. Dat is een website waarop de gemeente fietsen en andere gevonden voorwerpen registreert. Om je fiets op te halen, dien je een verzoek in via https://ilost.co/nl/org/gemeente-alkmaar of bel je naar 14072.