Spaans genieten in Fenix pintxo bar

Algemeen
Spaans genieten in de Fenix Pintxo Bar.
Spaans genieten in de Fenix Pintxo Bar. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Nieuw én heerlijk! Wie van lekker eten houdt, gaat naar de Fenix pintxo bar aan de Houttil, pal naast het Waagplein. In een prachtig 18e eeuws pand huist een uniek nieuw concept in Alkmaar. Gasten pakken zelf pintxos (broodjes met verse Spaanse producten en een prikker om het geheel bij elkaar te houden) uit de glazen vitrine en rekenen deze naar Baskisch voorbeeld af aan de hand van het aantal verzamelde prikkers. 


De gezellige, ongedwongen sfeer, de kwaliteit van de Spaanse producten en de vriendelijke service maken Fenix tot een heerlijke plek om de avond door te brengen. Mensen komen hier zowel om gezellig te borrelen en bij lekkere trek een verse pintxo met de lekkerste Iberico ham te pakken, als om uitgebreid te genieten van een plateau warme pintxos vol Baskische delicatessen. Om de losse sfeer te behouden hoeft er door kleine gezelschappen niet gereserveerd te worden en om iedereen van een plekje te kunnen voorzien is er onlangs een lange bartafel gemaakt. Regelmatig worden er speciale avonden georganiseerd, variërend van culinaire specials tot live muziek en karaoke. Ook leent de mooie ruimte zich perfect voor het vieren van een feestje, waarbij er in overleg veel mogelijk is en er met liefde alles aan gedaan wordt de gasten een heerlijke avond te bezorgen. 

Fenix is geopend van donderdag tot en met zondag vanaf 16.00 uur. Om iedereen op een lekkere manier kennis te laten maken met de pintxo bar biedt Fenix tot en met 1 mei 2023 het volgende aan: een selectie warme en koude pintxos voor 12 euro per persoon en een fles witte Rioja voor 20 euro.

Meer weten? Kijk op www.fenixalkmaar.nl 

De Fenix Pintxo Bar.