Groots Alkmaar TV over lentekriebels

Algemeen
Hugo Koeman en Ben van Schagen.
Hugo Koeman en Ben van Schagen. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - De uitzending van Groots Alkmaar TV van april is opgenomen op Volkstuincomplex De Kromme Sloot in Alkmaar West. Ondanks de stevige wind op de dag van de opname begint de lente ook hier zichtbaar te worden. Er zijn verhalen over de tuin, over de vogels en over de liefde.

Presentator Hugo Koeman start de uitzending met een rondleiding langs de tuinen van de Kromme Sloot. Voormalig-voorzitter Ben van Schagen vertelt hem intussen alles over nutstuinen, siertuinen en over de prachtige vrij toegankelijke heemtuin. In ‘Op pad met...’ brengt Hans een bezoek aan het Repaircafé in de Hoef. Enthousiaste en kundige vrijwilligers zorgen dat apparaten en kleding een hernieuwd leven wordt gegund. 

Mart van Zweeden van de vogelwerkgroep Alkmaar kijkt, luistert en praat samen met Theo over de vogels in onze omgeving die begonnen zijn met de voorbereidingen voor het ontstaan van een volgende vogelgeneratie. In en rond verzorgingshuis De Nieuwpoort gaat Jane op bezoek bij weduwnaar Jan Bosman en het koppel Jaap Dekker en Koert Brink. Wat weten zij (nog) van lentekriebels en hoe ervaren zij de liefde als er vooral sprake is van zorg voor elkaar? 

In ‘De minuut van’ vertelt Harry van de Kuijt over de actie van de Alkmaarse Wandelmusketiers om het Praethuys in Alkmaar te ondersteunen. Shakuntala Jumrati vertelt over de nieuwe Hindostaanse werkgroep ‘Pehchaan’ wat identiteit betekent. En Klaas-Jan Koedijk neemt de kijker mee naar de Rekerhout waar de IVN wandelingen organiseert. Iedereen die iets organiseert dat voor senioren interessant is kan een korte aankondiging filmen en sturen naar: grootsalkmaar@abchuis.nl

Bekijk deze uitzending van Groots Alkmaar TV op www.grootsalkmaar.nl en vanaf 1 april op Alkmaar Centraal.