Shopping Night Alkmaar

Algemeen
Gezellig shoppen tijdens de Shopping Night Alkmaar.
Gezellig shoppen tijdens de Shopping Night Alkmaar. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Wie van lekker lang shoppen én gezelligheid houdt, gaat zaterdag 30 september naar de Alkmaar Shopping Night. 

De winkeliers van de binnenstad staan klaar om jou een sfeervolle en gezellige dag en avond te bezorgen. Er is op Shopping Night van alles te beleven. De etalages zijn vrolijk versierd en de deuren staan voor je open. Veel winkels zijn tot laat open en trakteren je op iets lekkers, een leuke actie of een optreden van een DJ of live artiest. Op straat kom je ook live artiesten tegen; het is dat weekend Alkmaar Blues Weekend. In verschiilende cafés zijn er al vanaf vrijdagavond live-optredens. Kijk voor het blues-programma op www.alkmaarbluesexpress.nl. 

Op de Mient is een speciale silent disco met optredens van dansschool First Dance. Kom kijken, luisteren en dans mee! Daar staan ook levende standbeelden, of Living Statues, die een muziek-thema uitbeelden. Er lopen ‘Magic Horses’ door de stad, een act van Kunst op Stelten. Natuurlijk loopt er ook een bandje door de straten voor extra muziek. 

Mini-festival

Heel speciaal is het mini-festivalletje op de Langestraat, ter hoogte van het Stadhuis. Hier geven gistarist Big Bo Brokken en Marc Stakenburg meerdere optredens met muziek en het ontstaansverhaal van de blues. Er staat een foodtruck van Mr Fresco bij, die heerlijke hapjes serveert en er is een vinyl-muziekstand. Blader door de platen en zet er zelf eentje op; het kan allemaal op de Langestraat. Kijk voor de laatste info en het programma op www.alkmaarshopping.nl en volg alles via facebook.com/alkmaarshopping

Alkmaar Shopping Night is zaterdag 30 september de hele dag; van ‘s ochtends tot 22:00 uur ‘s avonds.