Arjen Buringa schreef een boek over diabetes.
Arjen Buringa schreef een boek over diabetes. (Foto: aangeleverd)

Lezing over diabetes door Arjen Buringa

zondag 27 november 2022 14:00

Naar aanleiding van de Diabetes Awareness maand komt Alkmaarder Arjen Buringa zondag 27 november vertellen over zijn leven met diabetes in de bibliotheek Alkmaar. De lezing start om 14:00 uur aan de Gasthuisstraat 2. Aanmelden kan via bknw.nl/agenda.

Arjen heeft sinds 1974 diabetes, een ziekte die bij hem in de familie vaker voorkomt. Na het overlijden van zijn moeder in 2016 is hij zich gaan verdiepen in de diabetesgeschiedenis van zijn voorouders. Gedurende deze studie ontdekte hij dat je levensstijl een rol speelt in het ontstaan en verloop van deze ziekte. Hij heeft er een boek over geschreven met de titel ‘Je kan er oud mee worden, leven met een chronische ziekte’. Arjen Buringa is jarenlang actief geweest binnen de Diabetes Vereniging Nederland, zowel landelijk als regionaal, en voor het Diabetes Fonds.

Locatie