Starters
Starters (Foto: Westphil Photography )

Jaarlijkse Waagbokaal in Sportcomplex De Meent

zaterdag 10 december 2022 10:30 tot 18:00

ALKMAAR - Zaterdag 10 december organiseert de Alkmaarsche IJsclub afdeling Kunstrijden de jaarlijkse Waagbokaal in Sportcomplex De Meent in Alkmaar. Maar liefst 80 deelnemers van verenigingen uit heel Nederland hebben zich dit jaar ingeschreven voor de wedstrijd welke plaats zal vinden van 10:30 tot 18:00 uur. De club is erg trots dat ze als kleine vereniging binnen het sportcomplex deze mooie nationale wedstrijd mag en kan organiseren. De Waagbokaal is gratis toegankelijk voor publiek.

De Waagbokaal is het toneel voor alle beginnende wedstrijdcategorieën binnen het kunstrijden: Starters, Pupillen en Aspiranten. Tijdens de Waagbokaal komen schaatsers van alle leeftijden vanuit het hele land naar Alkmaar om hun küren te tonen voor een jury bestaande uit een officieel KNSB jurylid en twee door de Alkmaarsche IJsclub [AIJC] aangewezen juryleden. AIJC wordt dit jaar vertegenwoordigd met maar liefst 20 schaatsers verspreid over alle categorieën. Daarbij is de Waagbokaal voor een aantal schaatsers van AIJC hun allereerste wedstrijd ooit. Extra spannend dus!

Locatie