Het concert wordt opgeluisterd met een gastoptreden van het saxofoonensemble The Blue Chairs.
Het concert wordt opgeluisterd met een gastoptreden van het saxofoonensemble The Blue Chairs. (Foto: aangeleverd)

Koffieconcert accordeonvereniging Vita – Nova in Theater de Vest

zondag 11 december 2022 11:00 tot 12:15

Het jaarlijkse koffieconcert van accordeonvereniging Vita - Nova komt er weer aan. Zondag 11 december treden zij op in Theater De Vest. Aanvang is 11:00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de zaal en ook telefonisch te bestellen via 072 5125627.

De orkestleden kijken er weer naar uit om hun muzikale kunnen te presenteren, dit in de opmaat naar de Kerstperiode. Het programma omvat een divers repertoire van wat lichter in het oor liggende muziek tot ook iets klassieker. Gestart wordt met de ouverture Trédici van de Nederlandse componist Johan B. Kok. Verder komen aan bod de bekende Annenpolka, Ave Verum en van Jacques Brel zijn Bruxelles. Het concert wordt opgeluisterd met een gastoptreden van het saxofoonensemble The Blue Chairs. 

Dit ensemble staat onder leiding van de Alkmaarse saxofonist en fluitist Dirk Verhoef. De saxofonisten kennen elkaar onder andere uit diverse jazz bigbands. In hun 10-jarig bestaan hebben ze naast jazzy stukken, een flink gevarieerd repertoire opgebouwd. Want er is zoveel mooie totaal verschillende muziek geschreven voor meerdere saxofoons. En juist dat willen ze op 11 december presenteren. Popmuziek, klassiek, slow jazz en volksmuziek wordt met verschillende soorten saxofoons (sopraan, alt, tenor en baritonsaxofoon) live op het toneel gebracht. 

Het concert wordt traditioneel afgesloten met We wish you a Merry Christmas.

Locatie