Pianiste Heather Pinkham heeft zich ontwikkeld tot een originele stem in de wereld van de hedendaagse minimal music.
Pianiste Heather Pinkham heeft zich ontwikkeld tot een originele stem in de wereld van de hedendaagse minimal music. (Foto: aangeleverd)

Klassieke ligconcerten in De Vest

donderdag 15 december 2022 20:15

In het nieuwe theaterseizoen zijn op het podium van de Grote Zaal van TAQA Theater De Vest twee bijzondere ligconcerten geprogrammeerd. Het publiek neemt plaats rondom de artiest(en) op een matje of een heuse strandstoel en kan zo optimaal genieten van de mooiste klassieke muziek. De ligconcerten in TAQA Theater De Vest zijn te zien op donderdag 15 december en zondag 26 maart.

Minimal music

Pianiste Heather Pinkham heeft alles in zich om uit te groeien tot een fenomeen. Ze begon ooit in de Verenigde Staten als singer-songwriter en inmiddels heeft de in Nederland woonachtige pianiste, componiste en musicologe zich ontwikkeld tot een originele stem in de wereld van de hedendaagse minimal music. In haar eigen werk combineert ze de kracht van de herhaling met pakkende melodieën en verhalende texturen. Tijdens het bijzondere meditatieve concert in TAQA Theater De Vest op 15 december om 20.15 uur speelt ze naast eigen werk even hallucinerende stukken van de Duitser Hans Otte en de Est Arvo Pärt.

Canto Ostinato in memoriam

In 2023 zou de Nederlandse componist Simeon ten Holt honderd jaar zijn geworden. Als eerbetoon brengen Sandra en Jeroen van Veen op zondagmiddag 26 maart zijn bekendste werk, de ‘Canto Ostinato’ ten gehore, dat ze ook meerdere keren op cd zetten. Het duo was heel close met Ten Holt, over wie Wilma de Rek in 2012 een biografie schreef. In ‘Canto Ostinato, in memoriam Simeon ten Holt’, dat op 21 april te beluisteren is, interviewt De Rek het duo aan de vleugels, terwijl zij hun antwoorden illustreren met fragmenten uit Ten Holts ‘Canto Ostinato’ en ‘Aforisme II’.

Kaartverkoop

Per concert is er een vast aantal ligplaatsen, met een tapijt als ondergrond. Voor wie iets comfortabeler wil liggen, raadt de Vest aan een eigen matje, slaapzak/dekentje en kussen mee te nemen. Tegen een kleine meerprijs zijn ook strandstoelen te huren. Alle concerten zijn zonder pauze, zodat je je ongestoord kunt onderdompelen in de muziek, de ruimte en de prachtige lichteffecten. Kaarten via www.taqatheaterdevest.nl.

Locatie