Op de energiebeurs krijgen buurtbewoners informatie over het verduurzamen van hun woningen.
Op de energiebeurs krijgen buurtbewoners informatie over het verduurzamen van hun woningen. (Foto: fauxels)

Energiebeurs in Buurthuis de Wachter

zaterdag 3 december 2022 11:00 tot 16:00

ALKMAAR - Buurthuis de Wachter op het Schermereiland vormt zaterdag 3 december het decor voor een energiebeurs. Buurtbewoners kunnen tussen 11.00 en 16.00 uur met elkaar in gesprek en hulp nodig hebben bij het verduurzamen van hun huis.

Het buurthuis heeft in aanloop naar de beurs donateurs benaderd en er is een energiefonds opgezet. Zo helpt GAMMA mee om materialen te doneren. Daarnaast zijn er buurtbewoners gevonden met twee rechterhanden die anderen met klusjes in huis kunnen helpen. Op de energiebeurs krijgen buurtbewoners informatie over het verduurzamen van hun woningen en ook zijn er die dag materialen beschikbaar, zoals tochtstrips, radiator- folie en -ventilator en ledverlichting. De goederen zijn voor buurtbewoners die zelf kunnen klussen, maar de financiĆ«le middelen niet hebben om de producten te kopen. Naast klussers die buurtbewoners kunnen helpen zijn er ook vrijwilligers aanwezig die buurtbewoners met andere zaken kunnen helpen zoals aanvragen van subsidie bij de gemeente, aanspraak te kunnen doen op het energiefonds of aanvraag van een renteloze lening. Het buurthuis vormde eerder al het onderkomen voor een kleding- en speelgoed (ruil) beurs. Deze beurs was bedoeld om buurtbewoners met de krappe beurs in de gelegenheid te stellen om nieuwere kleding aan te schaffen of speelgoed te kopen. 

De energiebeurs op zaterdag 3 december is van 11.00 tot 16.00 uur. Buurthuis De Wachter is te vinden op Oudorperdijkje 65. 

Locatie