De Peuterloop start donderdag 19 mei om 18.15 uur.
De Peuterloop start donderdag 19 mei om 18.15 uur. (Foto: aangeleverd)

Alkmaarse avond4daagse voor de allerkleinsten

donderdag 19 mei 2022 18:15

Een avond4daagse voor de allerkleinsten. Dat is de Peuterloop die Alkmaar Sport in samenwerking met Kiddies en SKOA donderdag 19 mei om 18.15 uur houden.

De allerkleinste inwonertjes van Alkmaar lopen op de finishdag van de Avond4daagse Alkmaar hun eigen wandelronde van ongeveer een kilometer, onder begeleiding van mascotte Freddy Fit. Zo ervaren zij alvast de echte avond4daagse sfeer en natuurlijk krijgen ze een medaille als ze de finish halen. Een kwartiertje later komen de eerste échte finishers van de Avond4daagse al over de eindstreep, die natuurlijk ook door de kleinsten eervol onthaald worden. Aanmelden voor de Peuterloop (€ 2,-) kan via www.alkmaarsport.nl/avond4daagse.

De meeste kinderen zijn voor de avond4daagse klaar voor als ze een jaar of 5 á 6 zijn. Er zijn natuurlijk altijd jongere kinderen die al een dagje meelopen omdat ze een oudere broer of zus hebben die meedoet en die het ook vooral heel gezellig vinden. “Voor die laatste groep organiseren we dit jaar tijdens de Avond4daagse een nieuwe activiteit. Bij de Peuterloop starten de ukkies bij de échte start en finishboog op de Noorderkade, ze lopen een rondje en worden dan onthaald met medaille bij de finish onder aanmoediging van Freddy Fit en de dj. 

Locatie

  • Ringerplein

    Noorderkade
    1823CJ Alkmaar