Bezoek deze zomer Hortus Alkmaar!
Bezoek deze zomer Hortus Alkmaar! (Foto: Erik Boschman Fotografie)

De hele zomer super unieke uitjes bij Hortus Alkmaar

woensdag 22 juni 2022 0:00 t/m donderdag 22 september 0:00

ALKMAAR - Een bezoek aan Hortus Alkmaar is altijd een geweldige belevenis! De tuin barst in de zomer van de bijzondere bloemen met bonte kleuren. Er zijn broedende ijsvogels, zonnebadende vissen in hun ‘vissenflat’, vogels, vlinders, bijen en insecten. Er zijn meer dan 800 soorten geneeskrachtige planten en zelfs ‘heksenplanten’ te bewonderen. Je kunt met een groep een rondleiding boeken. Kinderen kunnen een rugzakje ‘huren’ en zelf een speurtocht door de tuin doen. Of gewoon zelf lekker slenteren met een drankje op ons gezellige terras als afsluiting kan natuurlijk ook.

Bijzondere natuur


De evenementen van Hortus Alkmaar zijn aantrekkelijk voor natuurliefhebbers en het hele gezin. We hebben een Bijendag op 10 juli, waar een imker laat zien hoe bijen leven. Er zijn leuke kinderactiviteiten met bijvoorbeeld bijenwas. Een gids laat op Beestjesdag op 7 augustus bijzondere insecten in de tuin en waterdiertjes in de vijver zien. Op 2 september is er een Nachtvlindersafari en tijdens ‘De Nacht van de Nacht’ op 29 oktober zijn misschien wel vleermuizen te spotten.

Aantrekkelijke cultuur

Cultuurliefhebbers zullen verrast zijn. De klassieke IHMS-concerten van getalenteerde beroepsmusici op 31 juli en 14 augustus zijn een aanrader. De Kunstweek is van 20 tot en met 28 augustus met een lezing over de Bergense School een uitvoering van Canto Ostinato. Naast de expositie beeld&tuin met beelden van professionele kunstenaars, exposeren in de Kunstweek cursisten van Artiance hun beelden en schilderijen. Iedere maand is er een nieuwe schilderijenexpositie in het Kascafé. Tot slot is er een optreden van CK Arquatic. Meer informatie over alle evenementen: www.hortusalkmaar.nl

Hortus Alkmaar, Berenkoog 43, www.hortusalkmaar.nl, info@hortusalkmaar.nl, 072 – 5669639.

Entree volwassenen: € 5,-, kinderen 0 t/m 12 jaar gratis. 13 t/m 18 jaar € 2,50. Iedere dag open behalve maandag. Weekend: 12.00 – 17.00 uur en dinsdag t/m vrijdag 10.00 – 12.00 uur.

Locatie