Vaarexcursie door de Eilandspolder.
Vaarexcursie door de Eilandspolder. (Foto: aangeleverd)

Vaarexcursie door de Eilandspolder

zondag 5 juni 2022 7:00 t/m 9:00

Geniet van de ontwakende natuur in de vroege ochtend van de Eilandspolder, tussen Alkmaar en de Zaanstreek. Wat een mooi contrast, de stilte van het land en het overweldigende geluid van de vogels. Je moet er wel vroeg voor op, maar dan beleef je ook wat bijzonders. De vaarexcursie is zondag 5 juni van 7.00 tot 9.00 uur.

Voor dag en dauw uit de veren om de bijzondere sfeer van de vroege ochtend mee te maken. De ochtendschemer op het water ziet er schilderachtig uit. Damp trekt op van het water en de eerste zonnestralen schijnen er doorheen, wat een sfeervol beeld! Je voelt de stilte van het land, maar de vele weidevogels zijn al helemaal wakker en actief. Je hoort ze overal om je heen. Boven de weilanden maken de kieviten er met spectaculaire buitelingen een mooie show van. De grutto’s vliegen soms in groepjes achter elkaar aan en laten hun prachtige roep horen, en het gegak van de grauwe ganzen maakt dit geluidsspektakel compleet.

Om 07.00 uur stap je in de fluisterboot en vaar je Eilandspolder in. Onderweg stappen we misschien ook nog even uit voor een korte wandeling door het Uilenbosje waar we allerlei zangvogels kunnen zien en vooral horen. Trek waterdichte schoenen of laarzen aan en warme (regen)kleding. Op het water is het fris maar goed ingepakt is het volop genieten. Kinderen zijn van harte welkom.
Heb je een verrekijker? Neem die mee. Op de boot is plek voor rolstoelen, neem van tevoren even contact op (via tel 088-0064400) als je met een rolstoel mee wilt.
Reserveren is verplicht en kan www.gaatumee.nl.

Vertrekpunt: Botenhuis Eilandspolder - Oudelandsdijk 1a in Driehuizen. 

Locatie