De Sint Laurentiuskerk.
De Sint Laurentiuskerk. (Foto: aangeleverd)

Orgelconcert Stephan van de Wijgert

maandag 15 augustus 2022 20:00

ALKMAAR - Stephan van de Wijgert verzorgt maandag 15 augustus om 20.00 uur een orgelconcert in de Sint Laurentiuskerk.

Van de Wijgert studeerde orgel aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht. Hij volgde diverse masterclasses en was prijswinnaar van het Sweelinck-concours in 2007. Sinds 2008 is hij als organist verbonden aan De Duif te Amsterdam waar hij het monumentale Smitsorgel (1863) bespeelt. Hij is tevens artistiek leider van de Berne Abdijconcerten, de orgelserie van de Norbertijner Abdij te Heeswijk-Dinther. Hij geeft concerten in binnen- en buitenland en is werkzaam als koordirigent en docent. Maandag speelt Stephan werken van Verdi, Franck, Liszt en PiernĂ©. 

De entree voor het orgelconcert in de Sint Laurentiuskerk aan Verdronkenoord 68 te Alkmaar bedraagt € 10,- (inclusief een drankje). Het bedrag is een bijdrage aan stichting de Alkmaarse Cuyperskerk, die ten doel heeft de kerk (een rijksmonument) in haar prachtige staat te behouden. 

Locatie