De vrolijke optocht vaart op 20 augustus weer uit, met een bemanning van enthousiaste musici, acteurs, dansers en zangers.
De vrolijke optocht vaart op 20 augustus weer uit, met een bemanning van enthousiaste musici, acteurs, dansers en zangers. (Foto: archief Henk Wilbrink)

Eindelijk weer Gondelvaart Koedijk

zaterdag 20 augustus 2022 20:00

KOEDIJK - Door corona zat Koedijk twee jaar lang zonder Gondelvaart, maar 20 augustus vaart de vrolijke optocht eindelijk weer uit. Door jong en oud opgetuigd, door slepers getrokken. Er is getimmerd door de vertrouwde bouwploegen met niet mis te verstane namen zoals Goudgele Rakkers en GoedZat. 

Zoals de gewoonte wil, sluit De Geestman de rij. Net zo goed als de varende muziektent van het plaatselijke orkest Aurora onder leiding van dirigent Simon Boerke de sliert schepen met een welluidende ouverture aanslingert. Voor De Geestman trekken alle andere platbodems voorbij. De bouwgroep die de boot Jurassic Park onder handen neemt, heeft wetenschappers aan het werk gezet om eeuwenoude en naar men meende uitgestorven dieren tot leven te wekken. 

Rock-‘n-roll

De makers van The King Off beloven een nog steviger pop- en rock-‘n-roll-avond dan ze altijd al voor elkaar boksten. De Oude Speelgoeddoos vaart terug in de tijd, toen er nog niet ge-gamed werd. Eigenlijk werd ‘Max, Max, SuperMax’, verzocht om als laatste schip van wal te steken, anders flitst-ie voorbij voor je het weet. ‘Max’ laat elk ander schip spiegel en vlag zien en wordt in de verte steeds kleiner omdat hij ‘uitloopt’, dit keer zonder brullend motor geweld. Verder is er de gondel met een Amerikaans tankstation  en een gondel over Ruigoord. 

Meer info op www.gondelvaartkoedijk.nl.

Locatie