Volop kunst bij Hortus Alkmaar.
Volop kunst bij Hortus Alkmaar. (Foto: aangeleverd)

Kunst centraal bij Hortus Alkmaar

zaterdag 20 augustus 2022 0:00 t/m zondag 28 augustus 0:00

Hortus Alkmaar houdt van zaterdag 20 tot en met zondag 28 augustus de Kunstweek. Uiteraard is er volop kunst te zien, maar er zijn ook lezingen en concerten.

Gígja Reynisdóttir exposeert in het Kascafé haar mysterieuze werk. Zij gebruikt bladeren als canvas en dat geeft een verrassend effect. Er is een indrukwekkend, want acht meter lang schilderij van schildercursisten van Artiance te bewonderen, geïnspireerd op het werk van Monet. In de tuin staan beelden van cursisten van Artiance.
Peter van den Berg geeft op zondag 21 augustus om 15.00 uur een lezing over De Egmondse School. Om 16.30 uur treedt de jazzformatie YessFriends op in de tuin. Een openluchtuitvoering op marimba’s van het beroemde concert Canto Ostinato van Simeon ten Holt vindt plaats op zondag 28 augustus om 15.00 uur. De concerten vinden plaats in een tent in de tuin. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.hortusalkmaar.nl.

Monumentale beelden

De expositie beeld&tuin is nog te bezoeken tot en met eind oktober. Het is een tentoonstelling van stoere, soms zelfs monumentale beelden van tien professionele kunstenaars in de tuin van Hortus Alkmaar. Iedere maand is er een expositie van schilderijen in het Kascafé van Hortus Alkmaar, vaak met een link naar de natuur of naar landschappen. In augustus: Gígja Reynisdóttir, september: Dien Jorien Geertsma, oktober: schildercursisten van Artiance. Voor de kinderen is er in de Kunstweek een speurtocht door de tuin. 

De openingstijden van de Kunstweek zijn dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur, zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Entree tuin plus exposities: € 5,00 p.p. Kinderen tot en met twaalf jaar hebben gratis toegang.

Locatie