Een van de zeventien Sustainable Development Goals (SDG's) die door de Verenigde Naties zijn geformuleerd voor 2030.
Een van de zeventien Sustainable Development Goals (SDG's) die door de Verenigde Naties zijn geformuleerd voor 2030. (Foto: aangeleverd)

Bezoek duurzame hotspots van Alkmaar

zaterdag 24 september 2022 0:00 tot zondag 25 september 0:00

ALKMAAR - Bezoek de expositie over tiny houses, bezoek een circulaire houtfabriek of proef Alkmaars eerste circulaire bitterbal. Het kan kan allemaal tijdens het Global Goals weekend op 24 en 25 september. Er is een hele route uitgestippeld met alle duurzame hotspots van de regio Alkmaar.

Na het succes van vorig jaar vindt er een nieuw Global Goals weekend plaats met een plattegrond vol duurzame en sociale hotspots. Een route met allerlei mogelijkheden, zoals een inclusie- wandeling, expositie over Tiny houses, inloop bij de bio-wijnwinkel, Zero waste suppen tot een circulaire houtfabriek bezoeken. Deelnemers kunnen zelf ook in actie komen voor een groene en sociale stad. Zo is er de stadswandeling Stap voor Vrede, deelnemers gaan op ontdekkingstocht langs de brede betekenis van het woord inclusie.

De eerste Alkmaarse circulaire bitterbal wordt zaterdag 24 september gelanceerd. Na de pilot van drie maanden met koffieprut van de #upcyclebicycle heeft Pluktuin van Geesje een oesterzwammenkwekerij opgericht. Catering Stoer gaat van oesterzwammen bitterballen maken. Kom ze proeven tussen 14.00 en 16.00 uur op het Canadaplein bij het Stedelijk museum/Klunder. 

SDG

In het weekend van de SDG action Days kun je overal in Nederland lokale SDG actie beleven om bij te dragen aan een groene en inclusieve omgeving. De Global Goals/ Sustainable Development Goals (SDG’s) staan voor alledaagse uitdagingen zoals armoedebestrijding, leefbare stad, gelijke kansen voor iedereen of circulariteit. Innovatieraad Alkmaar helpt bij het opzetten van pilots en verbindt Alkmaarders aan lokale actie. 

Kijk voor meer informatie en de plattegrond: www.globalgoalsalkmaar.nl