Mazí zingt Mauthausen Cyclus.
Mazí zingt Mauthausen Cyclus. (Foto: aangeleverd)

Mazí zingt Mauthausen Cyclus

zondag 29 januari 2023 15:30

ALKMAAR - Projectkoor Mazí is in januari 2022 gestart en zingt zondag 29 januari de Mauthausen Cyclus: prachtige liederen over verschrikkelijke ervaringen in een concentratiekamp met muziek van Mikis Theodorakis. Het koor wordt begeleid door zes muzikanten in de Remonstrantse Kerk aan het Fnidsen in Alkmaar. Het concert begint om 15.30 uur.

De Griekse schrijver Jacovos Kambanellis overleefde in WO II het concentratiekamp Mauthausen in Oostenrijk. Hij schreef er een boek over en later ook vier gedichten. Deze vier gedichten zijn in 1965 op muziek gezet door de Griekse componist Mikis Theodorakis. Sinds die tijd zijn deze liederen van de Mauthausen Cyclus internationaal bekend en geroemd. De Mauthausen Cyclus is een bijzonder muzikaal herdenkingsmonument geworden voor de gruwelijkheden van een oorlog. 

Mazí bestaat uit veertien enthousiaste zangers en zangeressen uit de regio Alkmaar: Anna Boos, Cox Jobse, Els van Dijck, Els Tempelaars, Gé Ankoné, Hanna Bakker, Henk Steen, Jan Willem Dorr, Liesbeth Brinkman, Martha de Ruiter, Reino IJsselmuiden, Sophie Abeln, Teun Rigter en Yntske Zijlstra. Vrijdag 27 januari is het International Holocaust Memorial Day. Daarom is de premiere op zondag 29 januari gepland. Andere uitvoeringen: Zondag 19 maart 15.30 uur Het Behouden Huis Oudkarspel, zaterdag 29 april,20.15 uur Scagon theater de luxe in Schagen en zondag 30 april 15.30 uur in het Vredeskerkje in Bergen aan Zee.

Informatie en reserveren via info@mazizingt.nl.

Locatie