Auteur Alex Boogers
Auteur Alex Boogers (Foto: aangeleverd )

Podium Victorie en Bibliotheek Kennemerwaard presenteren avond vol muziek en literatuur

dinsdag 31 januari 2023 19:30 tot 21:30

Schrijver Alex Boogers en DJ Bruce Willes presenteren 31 januari een avond vol muziek en literatuur. Nadat Alex heeft verteld over zijn werk en leven, neemt hij plaats op de bank voor een interview. Het gesprek wordt geleid door Senna Brammer, die als gedreven en energieke journalist precies weet welke vragen te stellen. Voorafgaand en na het interview zal Bruce Willes nummers draaien die Alex hoog heeft zitten en hem door menig schrijfproces hebben geholpen. Geïnteresseerden zijn welkom bij podium Victorie aan de Pettemerstraat 5 van 19:30 - 21:30 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via de bibliotheek: www.bibliotheekkennemerwaard.nl.

Alex Boogers (Vlaardingen, 1970) debuteerde in 1999 onder het pseudoniem M.L. Lee met de roman Estee. Naast een aantal uitstapjes naar thema’s als vechtsport heeft zijn werk doorgaans een duidelijke connectie met zijn eigen leven. Het leven in Vlaardingen en de worsteling met het schrijverschap zijn daarbij regelmatig terugkerende onderwerpen. Het in 2010 verschenen De tijger en de kolibrie betekende zijn grote doorbraak: een roman over mannen die moeite hebben hun draai te vinden in het ‘volwassen’ leven. In 2015 kwam Alleen met de goden uit: deze roman won de Boekhandelsprijs en belandde op de shortlist van de Libris Literatuurprijs. Naast romans schreef Boogers korte verhalen en publiceerde hij interviews en artikelen in Vrij Nederland, Esquire, Playboy en Nieuwe Revu. In 2016 verscheen hij in een aflevering van ’24 Uur Met’ met Theo Maassen. Zijn lezingen zijn geliefd bij jong en oud.

DJ Bruce Willes

Muziek heeft altijd een belangrijke rol gespeeld in het leven van Bruce. Al van jongs af aan is hij geobsedeerd door muzikanten die barrières van cultuur, religie en tijd overstijgen en mensen over de hele wereld bereiken met muziek die inspireert. Toen hij negen was begon hij muziek te verzamelen, soms met behulp van zijn vaders verzameling. Met de jaren is zijn obsessie minstens zo hard gegroeid als zijn collectie. Met zijn expertise is het dus eenvoudig aan de muziekwensen van Alex te voldoen!

Locatie