Paulaus Schafer (links) en Dominique Paats mixen gipsy gitaar en jazz accordeon.
Paulaus Schafer (links) en Dominique Paats mixen gipsy gitaar en jazz accordeon. (Foto: aangeleverd)

Gipys gitaar en jazz accordeon

zondag 26 november 2023 15:00 tot 17:00

ALKMAAR - Zondag 26 november speelt het duo Paulus Schafer en Dominique Paats in de Doopsgezinde kerk. De twee mixen Gipsy Swing, Moderne Jazz, Latin en melodieën uit films en musicals. Het concert is van 15.00 tot 17.00 uur. Tickets via stichtingalhambra.nl/evenement/schafer-paats/.

Vanuit hun persoonlijke achtergrond in de Sinti Jazz van Paulus Schafer en de Europese Moderne en traditionele jazz van Dominique Paats lukte het de twee virtuozen, om de bijzondere klankkleuren van hun instrumenten – de akoestische gipsy gitaar en de jazz accordeon – te versmelten tot een verrassende nieuwe cross-over stijl die zo natuurlijk aanvoelt, dat men nauwelijks realiseert dat dit een bijzondere combinatie is van twee verschillende muzikale tradities en twee nieuwe instrumentale klankkleuren.

Het resultaat is een bijzonder aanstekelijke, verbluffend organische “fusion”, een mix van stijlen afkomstig uit Gipsy Swing, Moderne Jazz, Latin, en bekende melodieën uit films en musicals. Het frisse speelplezier spat ervan af als de twee mannen elkaar muzikaal uitdagen, in virtuoze improvisaties ‘balletje overgooien’ in afwisselende korte sequenties, en elkaar vinden in gezamenlijke strakke arrangementen en swingende grooves.

Locatie