Astrid Geurts-Eeuwes
Astrid Geurts-Eeuwes (Foto: aangeleverd)

Lezing Micrometeorieten door Astrid Geurts-Eeuwes

vrijdag 22 december 2023 20:00 tot 22:00

ALKMAAR - Vrijdag 22 december aanstaande wordt er, georganiseerd door de Alkmaarse Sterrenvereniging Metius, een lezing gehouden door Astrid Geurts-Eeuwes van de Volkssterrenwacht Bussloo en Saturnus over Micrometeorieten. Toegang 6 euro, gratis voor Metius-leden. Aanvang 20.00 in het Wijkcentrum “Thuis in Overdie”, Van Maerlantstraat 10 te Alkmaar.

Jaarlijks valt er tonnen buitenaards materiaal op onze aarde. Variërend van kleine stofdeeltjes tot de wat grotere exemplaren. De kleinste steentjes die veelal kleiner zijn dan 0,5 mm kun je overal terugvinden, zelfs op je eigen dak of dakgoot. Leer hoe Astrid Geurts-Eeuwes een onderzoek startte dat verrassende ontdekkingen opleverde. Ze zal alle tips en tools aanreiken om een ieder enthousiast te maken om zelf ook op zoek te gaan naar stardust. Met een microscoop kan het publiek kennismaken met deze bijzondere steentjes uit de ruimte, een welkome aanvulling op de lezing. 

Over Astrid Geurts-Eeuwes

Astrid Geurts-Eeuwes is al jaren actief in de sterrenkunde en gespecialiseerd in sterrenkundige applicaties, astrofotografie en micrometeorieten. Ze is al jaren werkzaam bij Volkssterrenwacht Bussloo en Volkssterrenwacht Saturnus in Nijmegen waar zij verschillende activiteiten uitvoert op sterrenkundig gebied. In 2023 ontving ze de prestigieuze J. van der Biltprijs voor haar onderzoek, enthousiasme en originaliteit om kennis te delen. Haar levensmotto is het onzichtbare zichtbaar maken.

Locatie