GroenLinksraadslid Tineke Bouchier zal de avond gaan voorzitten.
GroenLinksraadslid Tineke Bouchier zal de avond gaan voorzitten. (Foto: via Twitteraccount raadslid)

Vierde stadsgesprek met GroenLinks

woensdag 8 februari 2023 19:30

ALKMAAR – GroenLinks Alkmaar organiseert woensdag 8 februari om 19:30 uur het vierde stadsgesprek voor Alkmaarse burgers aan de Laat 27. Tijdens de bijeenkomst kunnen inwoners in gesprek gaan met elkaar, raadsleden en experts over de visies en strategieën voor de Alkmaarse binnenstad. GroenLinksraadslid Tineke Bouchier zal de avond gaan voorzitten.

De Alkmaarse binnenstad gaat veranderen en hiervoor worden grote visies en strategieën gemaakt, maar volgens GroenLinks kan dit alleen werken als Alkmaarse burgers daarin ook écht meedoen. Door hun bijdrage zullen plannen over bijvoorbeeld Hofplein, stationsgebied of mobiliteit beter, begrijpelijker en sneller gerealiseerd worden. Maar hoe gaan we dit voor elkaar krijgen? Dat is de vraag die GroenLinks met burgers en experts wil beantwoorden.

Experts

Voor de avond zijn uitgenodigd: Francesco Veenstra, Rijksbouwmeester, die gaat vertellen over de toekomst van historische stadscentra in 2050, Frans Soeterbroek, bekend ‘ruimtemaker’, gaat vertellen over voorbeelden van democratische manieren van gebiedsontwikkeling en Merijn de Jong, architect bij Heren 5, die gaat vertellen over de projecten Mens Verhaal Morgen en Ontwerpen met de buurt. Verder worden er ervaringen gedeeld vanuit de stad Delft, Hogeschool Inholland, Alkmaars planoloog Martin van der Maas en is er natuurlijk veel discussie mogelijk vanuit de zaal.

Locatie