Ren mee door de Bergermeer.
Ren mee door de Bergermeer. (Foto: Marieke Mühren)

Rennen door de Bergermeer

zaterdag 23 september 2023 12:00

ALKMAAR - Rennen voor een goed doel. Het kan op zaterdag 23 september tijdens de BergermeerRun. Er zijn springkussens, picknicktafels, muziek, een hapje en een drankje. En natuurlijk de hardlopers zelf, de kids starten om 12.00 en de volwassenen om 14.00 uur.

Ook dit jaar heeft de organisatie besloten om een goed doel te betrekken bij de Run. Dit jaar steunt de BergermeerRun Famieliehuis Noord West. Dit is een plek waar familie en nauw betrokken personen van patiƫnten die in het ziekenhuis liggen kunnen overnachten. Deze organisatie werkt vrijwel geheel met vrijwilligers en is ook afhankelijk van subsidies en schenkingen. Met deze schenkingen en subsidies is het mogelijk ook bezoekers met een beperkt inkomen de mogelijkheid te bieden om vlak bij hun dierbaren te zijn.

De run is geschikt voor jong of oud. Kinderen kunnen kiezen uit 500 of 1000 meter. Voor volwassenen zijn de afstanden 5 of 10 kilometer. Het parcours van de 5 km gaat door Park de Oude Kwekerij, over het terrein van de waterzuivering en de Gasfabriek en een rondje over de atletiekbaan van Hylas. De 10 km-renners lopen het rondje van 5 km twee keer. 

Inschrijven kan via www.bergermeerrun.nl