De kieviten maken er met spectaculaire buitelingen een mooie show van.
De kieviten maken er met spectaculaire buitelingen een mooie show van. (Foto: aangeleverd)

Kinderexcursie door Eilandspolder

zondag 14 april 2024 10:00 tot 12:00

DRIEHUIZEN - Zin om weidevogels te spotten? Vaar dan mee met de kinderexcursie op zondag 14 april. Deelnemers gaan van 10.00 tot 12.00 uur weidevogels spotten.

Vanaf het water kun je ze het beste bekijken, de grote aantallen weidevogels die weer terug zijn gekomen naar de Eilandspolder om daar te gaan broeden. In de excursieboot van Landschap Noord-Holland glijd je in alle rust tussen de weilanden door en ervaar je de natuur van heel dichtbij. De natuurgids begeleidt de vaartocht en vertelt de leukste weetjes over het gebied en over de vogels. Ook laat de gids de deelnemers over trilveen lopen.
Boven de weilanden maken de kieviten er met spectaculaire buitelingen een mooie show van. De grutto’s zijn terug uit Afrika en beginnen nu met broeden. Ze zitten soms in groepjes achter elkaar aan en laten hun prachtige roep horen.
Ook de bruine kiekendief en tureluur zijn terug en druk in de weer met stukjes riet om het nest te maken. Onderweg stap je uit voor een korte wandeling door het Uilenbosje waar je allerlei zangvogels kunt zien en vooral horen.
Herken jij alle zangvogels in het bosje?

Trek waterdichte schoenen of laarzen aan en warme (regen)kleding. Op het water is het fris, maar goed ingepakt is het volop genieten. Heb je een verrekijker? Neem die mee. Ouders zijn uiteraard ook welkom. Op de boot is plek voor rolstoelen, neem van tevoren even contact op als je met een rolstoel mee wilt.

Vertrekpunt: Botenhuis Eilandspolder - Oudelandsdijk 1 in Driehuizen. Zin om mee te gaan? Reserveer een plek aan boord op www.gaatumee.nl.