Zaaidag bij Hortus Alkmaar.
Zaaidag bij Hortus Alkmaar. (Foto: aangeleverd)

Zaaidag bij Hortus Alkmaar

zondag 14 april 2024 11:00 tot 17:00

ALKMAAR - Hortus Alkmaar houdt zondag 14 april een zaaidag. Bezoekers worden ge├»nspireerd en krijgen advies over welke bloemenzaden en planten in hun tuin of balkon passen? De Zaaidag bestaat uit een gevarieerd programma met kinderworkshops, rondleidingen over de tuin en live muziek. Ook het zonnige terras van het KasCaf├ę is geopend.

Tuinvrouw Annelies geeft rondleidingen en adviezen over hoe je het beste zaden kunt planten. Ook zijn er biologische planten en bloemenzaden te koop die zeer geschikt zijn voor bijen en vlinders. Zo kun je voorbereid aan de slag op de Nationale Zaaidag op maandag 22 april. Op die dag worden door heel het land biologische bloemenzaden gestrooid. Bijen, vlinders en andere insecten komen zo aan extra voedsel.

Workshops

Voor kinderen zijn er leuke workshops, zoals zelf een mini bloempotje maken. Daarna planten ze een zaadje van een goudsbloem (calendula) in het potje. De kinderen mogen het mee naar huis nemen. Verder kunnen kinderen van wilgentenen een krans vlechten en zijn er ijsvogel mandala kleurplaten.

Spot een ijsvogel

Hortus Alkmaar verwelkomt elk jaar de ijsvogel. Ook dit jaar is er een ijsvogelpaartje aan het broeden bij Hortus Alkmaar. Het felblauwe vogeltje is populair bij veel bezoekers. In de ijsvogelhut zijn ze van dichtbij te bekijken. Bezoekers kunnen ook een rondleiding krijgen onder begeleiding van een vogelaar. De Zaaidag is op zondag 14 april van 11:00 tot 17:00 uur. Tussen 13:00 en 15:00 uur start er elk half uur een rondleiding. Vanaf 15:30 uur speelt Coverband Jack in the Box; de van oorsprong Alkmaarse band speelt verschillende genres van de jaren 60. De workshops voor kinderen zijn doorlopend. 

Hortus Alkmaar is te vinden aan Berenkoog 43, goed bereikbaar via het fiets- wandelpad Achtergeestpad tussen Alkmaar en Heerhugowaard. Meer informatie op www.hortusalkmaar.nl