Kom naar het Veilig Sportcafé.
Kom naar het Veilig Sportcafé. (Foto: aangeleverd)

Veilig Sportcafé over veiligheid in sportwereld

woensdag 17 april 2024 19:00 tot 21:30

ALKMAAR - Het Veilig Sportcafé biedt een platform voor een discussie over veiligheid in de sportwereld, met een specifieke focus op de relatie tussen veiligheid en topprestaties. Het Sportcafé vindt plaats in samenwerking met Willem Blaeu, is gratis toegankelijk op woensdag 17 april van 19.00 tot 21.30 uur aan de Robonsbosweg 11 in Alkmaar. Aanmelden via topsport@alkmaarsport.nl.

Dagvoorzitter Sandra Temmerman, tevens voorzitter van zwemvereniging DAW, deelt haar ervaring en samen met een panel de verschillende aspecten van dit onderwerp verkennen. Het panel bestaat uit experts en ervaringsdeskundigen die verschillende perspectieven zullen belichten, waaronder de rol van ouders, coaches, bestuurders en vertrouwenspersonen in het waarborgen van een veilige sportomgeving voor alle deelnemers. Het Veilig Sportcafé biedt een unieke gelegenheid voor coaches, bestuurders, ouders en andere belanghebbenden om samen te komen, kennis uit te wisselen en nieuwe inzichten op te doen over dit belangrijke onderwerp.

“We zijn verheugd om dit evenement te organiseren in samenwerking met Willem Blaeu, Top Sport Alkmaar en Alkmaar Sport,” aldus Adrie Visser van Top Sport Alkmaar. “Het is van het grootste belang dat we als sportgemeenschap blijven werken aan het creëren van een veilige omgeving waarin iedereen kan gedijen en topprestaties kan leveren.”