Teake Ettema, Roy Bult en Martijn Bos.
Teake Ettema, Roy Bult en Martijn Bos. (Foto: aangeleverd)

Jazztrio Driewerf in De Brouwerij

vrijdag 3 mei 2024 20:30

ALKMAAR - Jazztrio Driewerf speelt vrijdag 3 mei om 20.30 uur in Podiumcafé De Brouwerij. Met Teake Ettema op contrabas, Roy Bult op drums en Martijn Bos achter de piano brengt het trio een repertoire dat bijna geheel bestaat uit eigen composities en verrassende arrangementen van popklassiekers. Driewerf heeft zich duidelijk laten inspireren door grootheden uit de jazz en popmuziek.

Teake Ettema is de oprichter van Driewerf. Naast contrabas spelen is componeren en arrangeren een passie van Teake. Hij schreef onder andere voor bigband, harmonieorkest, symfonieorkest en musical. Naast Driewerf speelt Teake in diverse andere bands. Hij geeft basles en staat voor de klas als muziekdocent in het voortgezet onderwijs. Roy Bult geeft sinds het afronden van het conservatorium met veel plezier drumles. Hij verzorgt al vele jaren muzieklessen op basis- en middelbare scholen. Als uitvoerend muzikant speelt hij in wisselende samenstellingen en brengt hij steeds vaker eigen werk. Martijn Bos is een muzikale alleseter. Ooit geschoold als pianist jazz en pop op het conservatorium Alkmaar, heeft hij zich ontwikkeld tot een inzetbaar multi-instrumentalist, dirigent, componist en docent. Hij heeft veel muziek geschreven voor theater en bigband, maar ook voor kleine bezettingen en jazzensembles.

De muzikanten van Driewerf verrassen en voeren je mee. In dromerige sferen of hectische stukken. De muzikanten leggen met passie, humor en toewijding hun muzikale zielen aan het publiek bloot.

De jazzavond is een samenwerking tussen PodiumcafĂ© De Brouwerij en SBZJazz. Entree is  10,00 euro (contant aan de kassa). Reserveren: reserverendebrouwerij@gmail.com.