Ton Rodenburg ontvangt de Vrijwilligersprijs 2023

Alkmaar Ontzet
Ton Rodenburg ontvangt de Vrijwilligersprijs 2023.
Ton Rodenburg ontvangt de Vrijwilligersprijs 2023. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - De titel vrijwilliger van het jaar van de 8 October Vereeniging Alkmaar Ontzet ging dit jaar naar Ton Rodenburg. Al 43 jaar is Ton betrokken bij een van de meest toonaangevende onderdelen van de herdenking en viering van Alkmaar Ontzet. Samen met een groot aantal vrijwilligers bouwt hij maandenlang, bijna dag en nacht, aan een van de praalwagens van de Grote Middagoptocht. Hij heeft aan maar liefst 41 wagens meegebouwd, twee keer gooide corona roet in het eten.

Sinds vier jaar is Ton naast bouwer, ook toegetreden tot de commissie van de Grote Middag Optocht. “Alsof dat nog niet genoeg is, is hij ook één van de ontwerpers én kan de Vereeniging altijd een beroep op hem doen als er buiten het Alkmaar Ontzetseizoen iets in de hal moet gebeuren.
Een trouwe en onmisbare vrijwilliger die, door zijn kennis en ervaring uit zijn voormalig beroep, tijdens de activiteiten op en rond 8 oktober eveneens actief is als veiligheidscoördinator. We kunnen dus spreken van een 8 Octoberman in hart en nieren.”
Al meer dan 150 jaar organiseert de 8 October Vereeniging Alkmaar Ontzet en doet dat met zo’n 600 vrijwilligers. Zij maken het mogelijk dat al die prachtige evenementen door kunnen gaan. “Dankzij hen is het ieder jaar echt een feest voor én door Alkmaarders.”