Gezondheidsmarkt Hortus Alkmaar

Cultuur
Gezondheidsmarkt Hortus Alkmaar
Gezondheidsmarkt Hortus Alkmaar (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Hortus Alkmaar houdt zondag 13 juni de jaarlijkse Gezondheidsmarkt van 12.00 tot 17.00 uur. In de tuin staan dan kraampjes met producten en informatie over een gezonde levensstijl. Denk bijvoorbeeld aan bijenhoning, zeewierproducten, etherische oliën, voedings- supplementen. Meedoen met een yogasessie en een massage nemen kan ook.

In het bezoekerscentrum kunnen bezoekers meedoen met workshops en lezingen bijwonen. Er is bijvoorbeeld een workshop over massage en lezingen over bijen en mindfulness. In het Kascafé zijn onder meer biologische koffie, (verse kruiden)thee, sappen en smoothies verkrijgbaar. In de tuin zijn er mini-yogalessen, kunnen bezoekers lekker struinen door het duinlandschap, de eetbare tuin, het Amerikaanse bos en het verfplantenperk. Met kinderen is het leuk de educatieve elementen over bodem- en waterdiertjes en het bijenhotel te onderzoeken. Er wordt rekening gehouden met corona geldende maatregelen. Hierdoor zijn er minder standhouders dan in een normaal jaar. Ook is het programma van workshops en lezingen aangepast. in onze zaal minder vol gepland dan andere jaren. Het maximale aantal deelnemers in de zaal is 8 personen.

Hortus Alkmaar is te vinden aan Berenkoog 43, Alkmaar. De entree is 5 euro, kinderen van 8 tot en met 15 jaar betalen 2,5 euro. Kinderen tot zeven jaar mogen gratis naar binnen. Informatie en reserveren via www.hortusalkmaar.nl.