Creatieve kinderworkshop met reusachtig schilderij

Cultuur
Kunstenaarsduo Kaplum geeft een kinderworkshop
Kunstenaarsduo Kaplum geeft een kinderworkshop Foto: aangeleverd

ALKMAAR -  De Grote Kerk organiseert vanaf 14 augustus drie creatieve workshops voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Aanleiding is de zomerexpositie van Thomas Trum. Deze expositie bestaat uit schilderijen van uitzonderlijke formaten. Ook de kinderen gaan experimenteren met een levensgroot kunstwerk.

Kunstenaarsduo Kaplum, bestaande uit Anna van Gerve en Alper Demir, zal samen met de kinderen op creatief onderzoek uitgaan. Ze gebruiken felle kleuren en gereedschappen die normaal gesproken niet worden gebruikt om mee te schilderen, zoals raamtrekkers en touw. 

Kleine kunstenaars

Tijdens de workshop gaan de kleine kunstenaars, net als Thomas Trum, op zoek naar de vormen en het lijnenspel in de kerk: de gewelven, de bogen en de pilaren. Hoe zet je die vormen op papier zonder met kwasten te werken? Wat gebeurt er als je verschillende vormen door elkaar gebruikt? Het resultaat is een reusachtig gezamenlijk werk van meterslang.

Enorm bouwwerk

Waarom is de Grote Kerk eigenlijk zo enorm? Dat is de vraag die kunstenaar Thomas Trum (1989) al vanaf zijn eerste bezoek aan de Grote Kerk bezighoudt en centraal staat in zijn expositie ‘Taking a Line for a Walk’. De kleurrijke monochrome doeken met afmetingen van bijna vijf bij zeven meter maakte hij speciaal voor het programma ‘Nieuw Licht. Kunst in de Grote Kerk Alkmaar’. Voor dit programma wordt ieder jaar een kunstenaar uitgenodigd om nieuw werk te maken geïnspireerd door, of reflecterend op, het erfgoed en de geschiedenis van de kerk. Trum experimenteert graag met combinaties van oude en onconventionele technieken en materialen. In zijn werk staat onderzoek centraal.

Meer informatie

De workshop wordt gegeven op zaterdag 14, zaterdag 21 augustus en zondag 22 augustus om 11.00 uur. Deelname kost € 2,50. Reserveren via www.grotekerkalkmaar.nl