Job Kramer in Podiumcafé De Brouwerij

Cultuur
Job Kramer.
Job Kramer. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Job Kramer treedt vrijdagavond 17 september met eigen liedjes en muziek op in Podiumcafé De Brouwerij. 

Even als de wind komt zijn muziek van alle kanten aanwaaien. Zijn eerste lied schreef hij toen hij zes jaar oud was over een fietsvakantie naar Schiermonnikoog. Inmiddels heeft hij zijn repertoire flink uitgebreid. Jobs Nederlandstalige muziek bevindt zich op het snijvlak van folk, kleinkunst en levenslied. Hij schrijft het liefst liedjes die lang in de hoofden van het publiek blijven hangen. Zijn belangrijkste inspiratiebronnen zijn ABBA, Sibylle Baier en Guido Belcanto.
Job treedt het liefst op met een symfonieorkest achter zich, maar tot hij dat gevonden heeft, begeleidt hij zichzelf op gitaar.

Job Kramer is geboren in Soest. Na een studie in Utrecht en een tussenstop in België woont en werkt hij in Amsterdam. Naast muzikant is hij schrijver van onder andere toneelteksten, proza en journalistiek werk. Momenteel schrijft hij aan een boek over het werk van Hunter S. Thompson. Daarnaast werkt hij aan een eerste album.

Podiumcafé De Brouwerij brengt Job Kramer in Studio De Sociëteit aan het Luttik Oudorp 78 in Alkmaar. De liedkunstavond begint om 20.30 uur. Een kaartje kost € 7,50 (liefst contant) en een plaats is te reserveren via studiodesocieteit@gmail.com. Vermelden bij reserveren: datum, aantal personen, naam en telefoonnummer.