Een kleurrijk lint van ruim 70 kunstenaars tijdens Schermer Kunst-Route

Cultuur
Kunstwerken zijn te zien in diverse bedrijfspanden, monumenten, horecagelegenheden en galerieën in het Schermerland.
Kunstwerken zijn te zien in diverse bedrijfspanden, monumenten, horecagelegenheden en galerieën in het Schermerland. (Foto: Schermer Kunst-Route)

REGIO - De Schermer Kunst-route die dit jaar voor de zesde keer wordt gehouden, vormt opnieuw een kleurrijk lint dat 23 locaties met elkaar verbindt. Op bijzondere plekken in het Schermerland treffen de bezoekers niet minder dan 74 kunstenaars die zich van hun beste kant laten zien. Daarmee is de zesde editie, die plaatsvindt op zaterdag 27 en zondag 28 augustus, meteen ook de grootste kunstroute van de afgelopen jaren.

De Schermer Kunst-Route is in vijf jaar tijd uitgegroeid tot een begrip. Niet alleen bij kunstenaars, die zich massaal aanmelden om te mogen meedoen, maar ook bij de bezoekers, waarvan er net als vorig jaar meer dan 3.000 worden verwacht. Zij treffen langs de route beelden, schilderijen in diverse technieken, collages, keramiek, foto’s en textiele vormen aan.

Het aantrekkelijk van de Schermer Kunst-Route is dat kunst, historie en landschap vloeiend in elkaar overlopen. Niet alleen kunnen de bezoekers werk van de 74 (aanwezige) kunstenaars bekijken, ze dompelen zich ook onder in de weidsheid en de rust van de Schermer-polder en ze bezoeken historische locaties in de prachtige, eeuwenoude dorpjes.

“Een dagje kunstroute wordt daardoor een belevenis”, zegt voorzitter Marion Leijen van de Stichting Cultuur Platform. “Kunstenaars exposeren in diverse kerken, horecagelegenheden, lokale galerieën, een oud raadhuis, stolpboerderijen en ook een agrarische loods in de polder. Dat maakt de Kunst-Route bijzonder.”

Bezoekers kunnen op de locaties terecht tussen 11.00 en 17.00 uur. De fietsroute vindt men in de folder die massaal wordt verspreid en die op de locaties aanwezig is. 

Meer informatie is hier te vinden op, of op Facebook en Instagram. De toegang is gratis.