Wie wint de Cultuurprijs Letteren 2022?

Cultuur
vlnr Bas Belleman, Joost de Vries en Maria Barnas.
vlnr Bas Belleman, Joost de Vries en Maria Barnas. (Foto: Aangeleverd)

ALKMAAR - Zondag 2 oktober zal de tweejaarlijkse Victoriefonds Cultuurprijs Letteren worden uitgereikt in de Ruïnekerk in Bergen. De drie genomineerde auteurs zijn geboren en getogen in de regio Alkmaar.

Maria Barnas, stadsdichter van Alkmaar, is samen met Bas Belleman en Joost de Vries genomineerd voor de Victoriefonds Cultuurprijs Letteren 2022. Het laatste boek van Barnas, ‘Diamant zonder r’, kreeg lovende recensies. Belleman is dichter en vertaler, ging in Alkmaar naar school, en werkte elf jaar aan een vertaling van alle 154 sonnetten van Shakespeare. De Vries, adjunct-hoofdredacteur bij De Groene Amsterdammer, is geboren Alkmaarder en schrijft romans, verhalen, essays en voor het toneel.

Tijdens de feestelijke uitreiking zal schrijver Ronald Giphart de genomineerden interviewen en lezen zij voor uit hun werk. Aan het eind van de middag wordt bekendgemaakt wie de cultuurprijs zal ontvangen. Na afloop is er een signeersessie en is er de gelegenheid om boeken van de schrijvers te kopen.

Reserveren
De entree is gratis. Meld je aan via www.victoriefondscultuurprijs.nl. Inloop is vanaf 14:30. Het programma start om 15:00.