Passionele Tango-avond met violist Gregor Overtoom

Cultuur
Drie dansparen van de Alkmaarse dansschool Milonga Luz de Luna dansen de prachtige Argentijnse tango.
Drie dansparen van de Alkmaarse dansschool Milonga Luz de Luna dansen de prachtige Argentijnse tango. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Vrijdagavond 16 december gaat Podiumcafé De Brouwerij voor passie, schoonheid, temperamentvolle muziek, dans en plezier. Violist Gregor Overtoom brengt samen met pianiste Doroté Crijns en gitarist Arjan Ruyter de tangomuziek op passionele wijze tot leven. De muzikanten geven zich er volledig aan over en verstaan als geen ander de kunst van het verleiden. Het is dan ook geen wonder dat er gedanst wordt. Na de pauze laten dansparen - op muziek van de drie muzikanten - hun beleving met tangomuziek zien.

Gregor Overtoom en Arjan Ruyter spelen sinds 2018 samen in een vast duo: Enquentro Intenso, waar het tangorepertoire een groot onderdeel vormt in hun uitvoeringen. Muziek van Piazzolla speelt de boventoon, maar ook hedendaagse tangomuziek van Máximo Diego Pujol wordt door hen gespeeld. De pianiste Doroté Crijns  is sinds haar studie gegrepen door Spaanse en Argentijnse muziek en maakt nu een uitstapje naar de tango. Drie dansparen van de Alkmaarse dansschool Milonga Luz de Luna dansen de prachtige Argentijnse tango en laten het publiek genieten van de vreugde van de dans, waarbij liefde voor het leven wordt uitgedrukt.

Reserveren

De avond begint om 20.30 uur bij De Sociëteit aan het Luttik Oudorp 78 in Alkmaar. Een kaartje kost € 10,00 (liefst contant). Een plaats is te reserveren via reserverendebrouwerij@gmail.com. Vermelden bij reserveren: datum, aantal personen, naam en telefoonnummer.

Violist Gregor Overtoom.