Concert Cartouche in de Rijp

Cultuur
Muziek én dans in De Rijp.
Muziek én dans in De Rijp. (Foto: aangeleverd)

DE RIJP - Cartouche begint het programmajaar 2023 op zaterdag 4 maart met een verrassende voorstelling. Voor het eerst is een professionele dansvoorstelling te zien in de Grote Kerk. Muzikanten van Musica Extrema begeleiden twee dansers van Het Internationaal Danstheater op muziek van Bach. 

Drie musici van het ensemble Música Extrema en twee dansers van Het Internationaal Danstheater (Monik en Dante Dominguez) durfden het aan om werk van Bach als uitgangspunt te nemen en hiermee een eigen artistieke weg in te slaan. In de muziektheater-voorstelling ‘Partita’ worden onder meer twee bewerkte ‘Partita’s’ van Bach samengevoegd met tango. Het zijn tangodansen waarbij de voorgeschreven choreografieën niet slaafs worden gevolgd. Het is het best te omschrijven als tango met een vleugje acrobatiek. Música Extrema is al vaker in De Rijp geweest. De groep heeft een grote voorliefde voor de tango en maakt vaak bijzondere bewerkingen op bestaande muziek. Zo waren zij, samen met Jan Rot, een aantal jaren geleden in de Rijper kerk met hun (inmiddels beroemde) versie van de Matheus Passie. Bij andere voorstellingen bleek violiste Tanya Schaap een boeiende verteller te zijn. Ook nu zal zij tussendoor enkele anekdotes vertellen over Bach en zijn muziek.

De voorstelling begint om 20.30 uur. Kaarten in de voorverkoop verkrijgbaar via de www.cartouche-graftderijp.nl, bij DA-drogist Rijkes of 4 maart vanaf 20.00 uur kaarten bij de kassa in de Grote Kerk. Wie nog een kaartje voor de afgelaste september-voorstelling heeft, kan deze nu gebruiken.