Stadsfabriek Jazz presenteert The Sidewinders

Cultuur
The Sidewinders. Pure Blue Note Souljazz in een klassieke quintet bezetting.
The Sidewinders. Pure Blue Note Souljazz in een klassieke quintet bezetting. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Zondag 12 februari presenteert Stadsfabriek Jazz, een nieuw initiatief van de Stadsfabriek Alkmaar en SBS Jazz, een geweldige band: The Sidewinders. Pure Blue Note Souljazz in een klassieke quintet bezetting. Aanvang is 16.00 uur in De Stadskantine aan de Marconistraat 5. Entree is vrij. Na afloop is er de mogelijkheid tot het nuttigen van een gezamenlijke maaltijd.

Souljazz; The Sidewinders spelen niets liever. Muziek uit begin jaren zestig, toen moderne jazz funky werd onder invloed van gospel, latin en boogaloo. Horace Silver, Lee Morgan, Hank Mobley en anderen maakten er naam mee op het beroemde Blue Note label. The Sidewinders spelen hun beste nummers en eigen nummers geïnspireerd op deze sound. In de klassieke kwintetbezetting van trompet, tenorsax en ritmesectie. 

De sensatie die souljazz vijftig jaar geleden teweegbracht, brengen The Sidewinders terug live op het podium. Straight, snappy en swingend. Ze speelden in clubs, café’s en strandtenten in Holland, Parijs en op Cuba. De groove zo strak als de broekspijpen. De solo’s even puntig als de schoenen. Speciaal voor deze show wordt de band uitgebreid met Jaime Rodriquez op conga’s.

Voor meer informatie over de band zie www.sidewinders.nl.