Gadjo Orkestra: Balkan & Beyond in De Brouwerij

Cultuur
Gadjo-Orkestra
Gadjo-Orkestra (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Vrijdag 17 februari speelt Gadjo Orkestra muziek uit de Balkan in Podiumcafé De Brouwerij. Muziek met vaak ongebruikelijke maatsoorten waar verrassend genoeg uitstekend op gedanst kan worden. Muziek die wisselt tussen snelle tempi en hartverscheurende ballads, tussen het tragische en het extatische, tussen humor en eros.

Leadzangers Sandra Tadic weet het publiek te betoveren met nummers uit Kroatië, Servië, Bosnië & Macedonië. Hilde Kertész zingt in het Roemeens en Hongaars en speelt de sterren van de hemel met nummers, geleerd uit de eerste hand van meester zigeuner-violisten uit Transsylvanië. Terwijl contrabassist Erik Wolbers plukt, strijkt en zingt in het Romanes. Kees Romers op saxofoon en dwarsfluit, Jussi Schmidt op de trompet en Frank Stolwijk op basklarinet, sopraansax & klarinet, vormen behalve de blazerssectie de sexy Jazz-studs. Peter Arends op de accordeon speelt solo’s waarvan je niet wist dat het gespeeld kon worden op een accordeon. Tuba-ist Arno Duivestein, vormt samen met drummer Lars van der Weiden, de steady basis van Gadjo-Orkestra. 

Reserveren

Podiumcafé De Brouwerij brengt de podiumavonden in De Sociëteit aan het Luttik Oudorp 78 in Alkmaar. De avond begint om 20.30 uur. Een kaartje kost € 10,00 (liefst contant). Een plaats is te reserveren via reserverendebrouwerij@gmail.com. Vermelden bij reserveren: datum, aantal personen, naam en telefoonnummer.