Eyecloser viert release debuut-EP in Podium Victorie

Cultuur
Eyecloser tijdens het eindfeest van Zondeval Live in Victorie
Eyecloser tijdens het eindfeest van Zondeval Live in Victorie (Foto: Luca Verra)

ALKMAAR - De Alkmaarse rockband Eyecloser viert 11 februari de release van hun debuut-EP Mr. Banker met een liveoptreden in Podium Victorie in Alkmaar. Aanvang is 21:00 uur. Tickets en info via www.podiumvictorie.nl.

Eyecloser ontstond in de lockdown en nam tegen het eind van de laatste coronawinter haar debuut-EP op. In een opslagruimte op een industrieterrein in Heerhugowaard werd de EP, getiteld ‘Mr. Banker’, door de band zelf opgenomen. “Verrassend genoeg hebben we weinig gehoord van de buren, hoewel er één keer politie aan de deur kwam. Toen bleek dat één van de buren had gebeld, of er iemand al twee uur in psychose was verderop. We waren backing vocals aan het opnemen voor het nummer Say It Again,” vertelt de band. 

Het kleine jaar dat ze eindelijk los mochten hebben ze goed benut, door met zo’n 35 optredens hun kleurrijke, energieke liveshow te ontwikkelen. Met het Alkmaarse talentontwikkelingsproject Zondeval Live zetten ze hun eerste stappen samen op het podium, van daaruit veroverden ze plekken op festivals als Young Art, Taverne Open Air en Mixtream, en stonden ze in zalen als Manifesto en Victorie. 

Bij die laatste komen ze 11 februari terug om de release van hun debuut-EP te vieren. Dit is een kans voor de band om hun show naar een hoger niveau te tillen, met een lichtshow en een groter podium. Ook muzikaal hebben ze zeker niet stilgezeten en er zal, naast de nummers van de EP, ook nieuw materiaal ten gehore worden gebracht. 

“Laten we de frustraties van het leven samen vieren!” aldus de band.