Beurs voor creatieve Alkmaarse geest

Cultuur
24 mei is er een inloopmiddag.
24 mei is er een inloopmiddag. (Foto: Gemeente Alkmaar)

ALKMAAR - Gemeente Alkmaar nodigt creatieve makers uit om mee te doen aan de Makersimpuls. Zij stelt 4 à 5 beurzen van € 25.000 beschikbaar, aangevuld met een begeleidingstraject van één jaar. Het doel is om in Alkmaar een creatief, artistiek of cultureel project te realiseren. 

Creatieve makers met een kunstvakopleidingsdiploma en/of een zelfstandige beroepspraktijk of die deze willen starten, komen in aanmerking voor een beurs. Een andere voorwaarde is dat zij werken aan een project dat de maatschappelijke uitdagingen van Alkmaar ondersteunt. Deelnemen is mogelijk voor zowel startende als professionele makers. Om in aanmerking te komen voor de beurs schrijven de creatieve makers een ontwikkelplan. In dit plan staat wat zij willen realiseren en hoe ze tot dit resultaat komen.

Inloopmiddag

Voor meer informatie is er een inloopmiddag op 24 mei tussen 14:00 uur en 17:00 uur bij Artiance, Canadaplein 3. Aanmelden is niet nodig. In de laatste twee weken van juni organiseert de gemeente masterclasses, waar alle bouwstenen voor een ontwikkelplan worden aangereikt. Het aanmeldformulier is te vinden via www.alkmaar.nl/makersimpuls.