Concert Marion Kroon in Kapelkerk

Cultuur
Na het concert is er gelegenheid het verrassende interieur van de Kapelkerk te bezichtigen.
Na het concert is er gelegenheid het verrassende interieur van de Kapelkerk te bezichtigen. (Foto: Jan Zwart)

ALKMAAR - Organist en pianist Marion Kroon geeft vrijdag 19 mei om 11.00 uur haar uitgestelde concert in de Kapelkerk. De toegang is gratis.

Het oorspronkelijke concert kon op 5 mei niet doorgaan vanwege ziekte. Het programma van het concert was samengesteld rondom 4 en 5 mei. Op het orgel zal Marion Kroon Sweelinck’s variaties over ‘Mijn Godt, wilt mij nu bevrijden’ en Mozart’s ‘Air varié’, gebaseerd op het oude Wilhelmus, ten gehore brengen. Het tweede deel van haar concert bespeelt zij de piano. Ze zal vier delen uit de bekende cyclus ‘Mauthausen’ van de Griekse componist Mikis Theodorakis spelen, waaronder het adembenemende ‘Hooglied’. Als afsluiting van dit concert speelt Marion de Joodse traditional ‘Jerusalem of Gold’ en wenst ze de bezoekers vrede en alle goeds toe.

Na het concert is er gelegenheid het verrassende interieur van de Kapelkerk te bezichtigen. De Kapelkerk is tot en met 8 september iedere vrijdag open. Er wordt steeds eerst een orgelconcert van ongeveer een half uur gegeven, gevolgd door de mogelijkheid tot bezichtiging.