Meet-and-greet bij De Queer Boekenkast

Cultuur
Debutant Jeffrey Dral signeert zondag 24 september zijn debuut 'Liegen zul je'.
Debutant Jeffrey Dral signeert zondag 24 september zijn debuut 'Liegen zul je'. (Foto: Tim Buiting)

ALKMAAR - In het weekend van 23 en 24 september organiseert De Queer Boekenkast aan de Laat 204A een meet-and-greet met YA-schrijfsters Miriam Bruijstens en Nadine Swagerman en debutant Jeffrey Dral.

Miriam Bruijstens en Nadine Swagerman zijn zaterdag 23 september van 14.00 tot 16.00 uur aanwezig.


Miriam Bruijstens - aangeleverd

Bruijstens heeft geliefde titels voor kinderen en jongeren op haar naam staan. Zo schreef ze de poëziebundel voor kinderen Ik huppel naar je lach, met gevoelige en grappige gedichten vol verwondering. Haar nieuwste YA-titel De kleuren van de zee is een onconventioneel boek voor jongeren over queer zijn en het hebben van ADHD tegen een achtergrond van zon, zee, strand en een vuurtoren.


Nadine Swagerman - aangeleverd

Swagerman won in 2019 de Jonge Jury Debuutprijs met haar boek Eén waarheid. Ze schreef meerdere boeken in het Young Adultgenre. Haar laatste boek Aan de andere kant van geluk is een verhaal over twee meiden die elkaar leren kennen in groepstherapie. Een boek over rouw, angst en verdriet, maar ook over hoop, vriendschap en meer dan alleen vriendschap.

Jeffrey Dral

Zondag 24 september van 14.00 tot 16.00 uur signeert Jeffrey Dral zijn succesvolle debuut Liegen zul je. Dral schreef een persoonlijk en verontrustend verhaal over hoe hij als jongen van 16 jaar gemanipuleerd werd door volwassenen. Hij schreef dit op basis van persoonlijke ervaringen met seksueel misbruik, in de hoop dat zijn verhaal anderen kan waarschuwen of helpen. Liegen zul je verscheen 5 september en heeft inmiddels al een tweede druk.