Tweede jubileumviering Activiteitencentrum de Blauwe Boom

Cultuur
Wethouder cultuur Anjo van de Ven opent expositie Kidsclub.
Wethouder cultuur Anjo van de Ven opent expositie Kidsclub. (Foto: vincentdevriesfoto.nl)

ALKMAAR – Het is alweer tien jaar geleden dat Activiteitencentrum de Blauwe Boom het levenslicht zag. Tijd voor een feestje dus! En dat gebeurde zaterdag 23 september waarop maar liefst twee onthullingen werden gedaan.

Door Roxanne Borgman

De eerste bezoekers konden nog plaatsnemen op een stoel en genieten van de djembésessie van masterdrummer Ibu Syla en zijn leerlingen onder het genot van een kopje koffie, thee en gebak. Maar vlak voor de opening door Teresa van de Loo, secretaris van vereniging de Blauwe Boom, was er toch echt geen ruimte meer in de enige zaal van het activiteitencentrum. In de gang, tot buiten aan toe, vormde zich een rij met belangstellenden die een glimp wilden oppikken van de sprekers in de zaal.

Teresa bedankte iedereen die de Blauwe Boom de afgelopen tien jaar heeft gemaakt tot wat het is, een klein maar fijn centrum vol activiteiten in de schildersbuurt in Hoefplan. Een centrum dat nog steeds groeit en waar bewoners nog altijd met nieuwe initiatieven komen. Het bestuur en de vrijwilligers die voor alle activiteiten zorgen en zorgden kregen een pluim, maar ook verhuurder Woonwaard vanwege het ter beschikking stellen van het centrum tegen gebruikskosten. Met name Antoinette Getrouw, voorheen woonconsulent bij Woonwaard die zich keihard heeft ingezet voor het centrum en de buurt, werd als “mysteryguest” in het zonnetje gezet. Zij mocht dan ook samen met wethouder Anjo van de Ven (OPA) van Cultuur en Groen de nieuwe moestuin naast het centrum officieel openen met de onthulling van een Amerikaanse sering, een blauwe struik die de naam van het centrum eer aan doet.

Ook bestuurslid Bernadette Schotten, die vanwege gezondheidsklachten moet stoppen, kreeg een bedankje en cadeautje toe. Huisdichters Petra en Agatha van dichterskring Alkmaar zorgden op hun beurt voor extra sfeer door een gelegenheidsgedicht voor te dragen. De kers op de taart was de opening van de expositie van de Kidsclub, waarin de kinderen het werk van schilders uit hun straat imiteerden. Samen met Van de Ven knipten zij het blauwe lint door, een mooie afsluiting van het harde werk van de afgelopen weken. De schilderijen zijn nog altijd te zien tijdens de openingstijden van de Blauwe Boom.

Voor meer informatie zie www.blauweboom.nl.